PO: Éjjel, távol

Ressentiment

A harmadik, most készülő albumunk a 'Ressentiment' címet kapta. A dalokat a 2003-as "koncerthullám" után kezdtük írni, és nagy részüket az újabb kori koncertjeinken már beillesztjük a műsorunkba. A Ressentiment is konceptalbumnak készül, de ismét másképp értelmezve, és jóval lazábbra fűzve, mint a 'Quo Vadis?' esetében. A koncepciót az albumcím adja (Ressentiment = titkolt rosszallás, neheztelés), amely valamilyen formában minden dalban megjelenik. Ezt a szövegek olyan történelmi események és társadalmi problémák taglalásán keresztül mutatják be, mint például az ókori zsidó társadalom farizeusai, vagy a ma divatos szingliség. Persze, minden dalban más irányból és más szinten közelítve ehhez az embert és társadalmat belülről őrlő, nem egészséges lelkiállapothoz.

A zene, bár itt is a kifejezőerőt hivatott fokozni, komplex és változatos, minden dalban más alapokra épül, másképp szólal meg. Emiatt mindegyik dal más hangulatú, a ciklus egészét ezáltal sokszínűvé teszi. A zenei alapok megírásában már részt vállal Váli Peti és a Fábián tesók is.

Összességében egy sokoldalú, több zenei stílusban elkalandozó zene, a középpontba állított témát sokféle szempontból megközelítő, a kritikai hangvételt nem nélkülöző szövegekkel.

Ressentiment:
1. Ressentiment (Intro)
2. Farizeusok
3. Levél Vidinbe
4. Damnatio memoriae
5. Rossz közérzet (Hungary)
6. Az új Homo Novus
7. Diocletianus
8. AnonameA
9. Egy felesleges ember
10. Az eltört gyűrű

Az album dalainak demói meghallgathatók a Média > Zene fül alatt.

A számok szövegei letölthetők a Média > Szöveg fül alatt.

Rövid technikai beszámoló a felvétel körülményeiről.

Tagok:
Fábián Attila - billentyűs hangszerek
Fábián Csaba - basszus, cselló, klasszikus gitár (10), vokál
Nagy Zsombor - dob és perka
Torma Ákos - akusztikus gitár, mandolin, ének, szöveg
Váli Péter - gitár

Pannonium Orchester honlap, www.pannonium.hu Infó